Passegem per la Bassa d’Oles

La Bassa d’Oles és un racó de gran bellesa que es troba a poca distància de Vielha. És un lloc ideal per passar el dia en família que farà les delícies dels petits i grans.

Ens hem trobat per a fer una caminada lleugera al voltant del llac, envoltats d’un bosc d’avet i pi vermell, ginebrer i nabius.

Hem après que el pi vermell o silvestre s’identifica a simple vista pel color ataronjat que adquireix l’escorça i la disposició irregular de les branques a la copa. S’ubiquen en les zones més baixes i assolejades que el pi negre.

El ginebrer és una planta de fulla perenne molt resistent al fred i que pot viure a més de 3.000 metres d’altitud. Forma arbusts rabassuts que no acostumen a passar d’un metre d’alçada.

També hem vist faigs i algun cucut, un ocell que posa els seus ous als nius d’altres aus, habitualment menors, perquè aquestes les criïn.

La Basa d’Oles es caracteritza per agrupar força fauna, és fàcil descobrir els seus rastres i no és estany veure algun cabirol si es matina, tot i que no ha estat el nostre cas. La pista d’accés passa pel cèlebre Bosc de Varicauba, pista que també porta a l’Artiga de Lin passant pel Pla Batalher i el Guardadèr de Betlan.


Deixa un comentari

Practica er aranés, quan e on volgues

Trobades presenciaus e virtuaus

Receberatz es novetats